Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
PRO
Witam ponownie. Nie ma odpowiedzi, to postanowilem sam cos tam ulozyc. Prosze o sprawdzenie pod katem kalori, wartosci odzywczych i proporcji B/W/T . Jezeli bedzie ok, to poterm juz tylko pozostanie wymiana produktow, tak zeby dieta nie byla monotonna. Trening zakladam godzina 17. Waga 63 kg. Cel masa. Dzień 1 (2013-08-12) Śniadanie godz. 07:00 [...]
[...] zwierzęcego. Zanim producenci wymyślili BV była tylko przyswajalność liczona w procentach. Tutaj najlepszymi źródłami białka ze względu na przyswajalność są jaja kurze i mleko, z mleka robi się twaróg jakby ktoś nie wiedział (wystarczy podgrzać ale nie gotować, dodać sok z cytryny, odcedzić wodę od twarogu, wsadzić do lodówki by stwardniało). [...]
[...] wyliczać BTW także dodam kiedy indziej dziś tylko napisze zestawienie posiłków ) aktualnie przestałem z dietą ale od poniedziałku start. 1 posiłek 3 jaja gotowane całe + mleko z płatkami owsianymi ( z dodatkiem rodzynek + orzechów ) do tego łyżeczka oliwy z oliwek. 2 posiłek Ten posiłek jest w pracy także pieczywo razowe z szynką/serem + [...]
[...] genetycznych, • stosowania suplementacji, • stosowania farmakologii, Jeżeli twoje pojęcie o diecie brzmi tak: „Moja dieta to teraz dużo białka, czyli jaja, Danonki, mleko, sery, kotlety, jem też pieczywo, ziemniole, brokuły, kanapki z szynką, jakieś jabłka i banany i takie tam.” Lub „jem dużo, ale nie rosnę” to przez następne 10 lat [...]
[...] – drób, wołowina, wieprzowina, dziczyzna - ryby i owoce morza - jaja - produkty mleczne (z mleka krowiego, owczego, koziego) – sery, twarogi, jogurty, maślanki, kefiry, mleko zsiadłe, śmietana - rośliny strączkowe (fasola, ciecierzyca, groch, bób, soczewica), soja Dodatkowo w białko bogate są algi morskie jak np. spirulina i chlorella – [...]
[...] funkcjonowania. Powinna być również zbilansowana, czyli zawierająca w każdym posiłku białko, węglowodany i tłuszcze. Powyższa dieta wymaga nieco poprawki. 1.owsianka, mleko – brak pełnowartościowego źródła białka i tłuszczu. Warto dodać tutaj np. orzechy (migdały, włoskie, brazylijskie, pestki dyni) i odżywkę białkową lub obok owsianki [...]
Jeśli chodzi o posiłek potreningowy to najlepiej chyba wszamać sam twaróg, tuńczyka, ew. białka jaj, Lyle McDonald poleca nawet mleko z uwagi na jego profil aminokwasowy. Jeśli chcesz coś bardziej 'zjadliwego', to: - twaróg + sól/słodzik do smaku + warzywa/ew. czasami owoce (np. u mnie pojawiły się truskawki ostatnio), - tuńczyk + warzywa [...]
[...] słodka, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5' -rybonukleotydy disodowe, cukier, skrobia, pieprz czarny (0,2%), barwnik: ryboflawina Produkt może zawierać: gorczycę, mleko (łącznie z laktozą), jaja, soję i gluten, które są używane w zakładzie. Cukry i wzmacniacze nie potrzebnie. Są (w Auchanie widziałam) takie suszone warzywa coś al'a [...]
[...] fermentację. Potem zastanów się nad produktami nabiałowymi, bo jest duże prawdopodobieństwo nietolerancji laktozy (typowe objawy to właśnie gazy, wzdęcia, biegunki). Kup mleko bezlaktozowe, lub jogurt bezlaktozowy i obserwuj czy objawy nadal się pojawiają. Są również w sprzedaży sery żółte bezlaktozowe (choć tak naprawdę, większość serów [...]
[...] - alergie, autyzm, choroby serca, wszystko to może być powiązane z mlekiem A1 występującym na niemal całym terenie Europy. Rzekomo Hindusi, którzy przez całe życie spożywali mleko A2, po przyjeździe do USA spotykali się z szeregiem dolegliwości, które ustępowały - po odrzucenie amerykańskiego mleka (czyt. A1). Mogę podesłać ogólnie link do [...]
[...] w diecie mogą mieć pozytywny wpływ, jednakże tylko te pochodzące z dobrych, naturalnych źródeł. Najlepszą formą produktów mlecznych jest pełnotłuste, niepasteryzowane mleko i jego przetwory, takie jak masło, śmietana, kefir, jogurt, które są bardzo zdrowe. Powszechnie wiadomo, że białko jest niezbędnym elementem diety, a jego odpowiednia [...]
[...] soczewica, fasola), które są bardzo smaczne, ale osoby o wrażliwych żołądkach powinny spożywać z rozwagą, gdyż są ciężkostrawne. Źródłem białka jest też nabiał (mleko, twarogi, sery, jogurty). Nie są to najbardziej wartościowe produkty, ale jeśli nie mamy problemy z przyswajaniem ich, z nietolerancją laktozy to raz na jakiś czas nam [...]
[...] ryż jest podstawą żywienia kulturystów. Jest dodatkiem, bowiem to produkt roślinny i choć ma ok. 7% białka to nie jest ono pełnowartościowe. Stąd zwykle zaleca się do niego mleko, tudzież piersi z kurczaka. Zdecydowanie lepszym pomysłem od ryżu jest makaron - posiada podobne wartości odżywcze, cenę i zwykle nieco więcej białka, jednak ma ono [...]
[...] wyniki w kulturystyce musisz mieć dobrze ułożony plan żywieniowy np:Oto przykładowa dieta: Dieta : 7.30 Pierwszy posiłek - 80 g -100 g płatków owsianych - 30g rodzynek - mleko odtłuszczone lub woda - 4 - 6 białek z jaj 9.00 Trening 10.30 po treningu - 70g - 80g odżywki węglowodanowej 11.30 Drugi posiłek - 150g - 200g piersi z kurczaka - [...]
[...] – popularne śniadanie nie tylko sportowców. Są płatki owsiane jako źródło węglowodanów, są bakalie jako źródło tłuszczu. A co z białkiem? Nie każdy toleruje nabiał taki jak mleko czy jogurt dlatego też można dodać porcję białka w proszku w ulubionym smaku i uzyskać smaczny, zbilansowany posiłek. Odżywka białkowa sprawdzi się również w sytuacjach [...]
Skoro wyliczyłeś to sobie na stonie Pana Dariusza Szukały, to ja również podałem Ci przykładową dietę ułożoną perfekcyjnie przez Pana Darka I POSIŁEK płatki owsiane 70g mleko 1,5% 400g orzechy włoskie 30g jaja 80g pieczywo razowe 100g margaryna miękka 10g grejpfrut 400g sok pomidorowy 250g II POSIŁEK pieczywo razowe 100g margaryna miękka 10g [...]